onsdag 25. januar 2012

Nordlyset sett fra Atlanterhavsveien

Nå har jeg vært i dvale lenge nok hva bloggen angår så det er vel på tide å aktivisere seg litt igjen. Må bare inrømme at jeg ikke blir så inspirert av at det dårlige været vi har hatt, jeg håper det bedrer seg nå som det går mot lysere tider. Alt blir liksom lettere da "tror eg".
Etter å ha fått med Ut i naturen på tv i går kveld bestemte fruen og jeg oss for å ta en tur ut på Atlanterhavsveien å se om det var mulig å få Nordlyset på brikka. Avgangen fra Hjelset ca. kl. 2100 var -9 gr. og ankomst Atlanterhavsveien ca kl.2230  +2 gr. Mye flott lys å se ett av bildene er fra Atlanterhavsveien og to fra Skottheimsvika. Håper Åse Grete og gemal som vi traff på Atlanterhavsveien også fikk noen vellykkede bilder. Ankomst Hjelset var ca. kl.0230 og fortsatt -9 gr.
Ser på telleverket at noen er innom å kikker her så en god dag til dere. Jeg har brukt et Canon 10-22 objektiv og prøvd meg på forkjellige lukkertider fra 13 og opp til 22 sek. med iso på 8oo blender 3,5 det er brukt full vidvinkel på alle.
De beste bildene ble nok på rundt 20 sek. syns jeg..
Syns jeg måtte ta med ett til tatt fra Atlanterhavsveien, blir liksom litt balanse i regnskapet da.

9 kommentarer:

 1. Det var lurt å dra dit da!!! Synes du fikk gode bilder av norlyset.
  Det er kjempevanskelig med å få de fine, det var heller ikke så greit på våre kanter da skyene kom inn akkurat da det var på det sterkeste.
  Strevde med fokuseringen da alt var svart,,,
  Tusen takk for at du deler disse bildene med oss. Godt jobbet!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var en del skyer da vi kom men det bedret etthvert. Flott bilde du hadde av isfisken i kveld.

   Slett
 2. Hei,
  Jeg sto da på andre siden av fjorden bak deg og prøvde på det samme :)
  Fint er det ihvertfall når det står på.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann!
   Jeg fikk en del bilder fra begge plasser som ble ok. Det var kraftigere det vi så fra Skottheim så lenge det varte.

   Slett
 3. Hei. Flotte bilder:)) Jeg fikk noen bra bilder i går og takket være deg:-))) Såg du den grønne kulen som kom dalende ute i havet utafor skottheimsvik? den var svær og kunne vert noe å fått med i bildet;) Ha en fin dag. Mvh Åse Grete Farstad

  SvarSlett
  Svar
  1. Beklager feil navn, hyggelig å kunne hjelpe. Vi så nok ikke den nei, man kan jo ikke få med alt her i livet. Ha det trivelig videre med kamera.

   Slett
 4. Dette ble da bra. Viser nok en gang at det kan lønne seg å ta fotoapparatet med ut på tur. Håper det passer seg bedre neste gang for meg. Nordlyset er absolutt et flott motiv.

  SvarSlett
 5. Hei! Flotte bilder du har tatt av nordlyset. Jeg tror jammen det jeg legger meg til som følger av bloggen :-)

  SvarSlett
 6. Takk for det, det er hyggelig med følgere og kommentarer. Håper aktiviteten min her bedrer seg fremover.

  SvarSlett